gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Зимна селска манджа

Зимна селска манджа

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Зимна селска манджа1 / 2
05/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва за няколко часа във вода. След това се слага да се вари, като се сменят поне 2 води. През това време киселото зеле се отцежда и се нарязва на дребно.

Наденицата се изпържва в касерола или тенджера и се изважда. След това лукът се нарязва и се задушава в мазнината, където се е готвила наденицата. Към него се добавя киселото зеле.

Овкусява се с малко сол, горчица, черен и червен пипер. Разбърква се и се оставя да къкри на огъня. Към всичко това се добавя и свареният боб.

Поръсва се с подправките и се оставя да се готви още 5 минути. Накрая се слага и наденицата, която може да се запази цяла или да се нареже. Гозбата престоява още 5 минути на огъня и се отстранява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: