Родопски пататник с кисело мляко
Rhodope Patatnik with Yoghurt
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Родопски пататник с кисело мляко

Родопски пататник с кисело мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k6k
Родопски пататник с кисело мляко1 / 3
15/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
"Родопският пататник е едно от най-вкусните традиционни български ястия, които трябва да присъстват в тефтера с рецепти на всяка домакиня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват цели, обелват се и докато са топли, се смачкват с вилица или преса. Прибавя се киселото мляко, предварително разбъркано с брашното, содата, яйцата и червения пипер.

Сместа се посолява, разбърква се добре с дървена лъжица и се изсипва в тава, обилно намазана с масло.

Пече се върху печката. Щом се изпече пататника от долната страна, се обръща на капак, за да се намаже тавата с останалата част от маслото, и се запече от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: