Орехов тахан

23/09/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Тахан, но приготвен с орехи - вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 119
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • орехи - 3 ч.ч. пресни
  • зехтин - 2 - 3 с.л. 1/4 чаша сусамово масло
  • сол - 1 щипка хималайска сол по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вместо зехтин може да ползвате сусамово масло, олио, бадемово масло или всеки друг вид нерафинирано и нехидрогенирано масло.

Сложете предварително ядките в камерата, докато добре се охладят. Смесете орехите в мощен кухненски робот заедно с маслото. По желание може да увеличите количеството масло.

Започнете да пасирате, докато се получи гладка каша. При нужда спирайте, обирайте отстрани и пак пасирайте, докато се получи гладък орехов тахан. Подправете с щипка сол и го съхранявайте в затворен буркан в хладилника.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

EMILIYA
EMILIYA
02.04.2013 16:03
ЗА ОРЕХОВИЯ ТАХАН ДОБРЕ,НО ЗАЩО НЕ ИЗЛИЗА РЕЦЕПТАТА ЗА СУСАМОВ ТАХАН? САМО ЗАГЛАВИЕТО.....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв