Бриош Сърце
Brioš Srce
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Бриош Сърце

Бриош Сърце

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6772k3
Бриош Сърце
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
08/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Когато е направен от сърце, няма как да не е разкошен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, захарта и солта се смесват. Прави се кладенче и там се изсипват - шупналата мая (с топлото прясно мляко, 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно), жълтъците, ваниловата захар и мекото масло на парченца.

Омесва се тесто, което се оставя на топло да втасва - в купа покрито със свежо фолио. Готовото тесто се дели на 2-3 топчета. Всяко се разточва на кора.

С помощта на чаша/10см в диаметър/ се изрязват кръгчета. Три от тях се редят. като леко се застъпват и по средата отгоре до долу се полива тънка лента от олио.

Ръси се захар и кръгчетата заедно се навиват на руло. Рулото се срязва по средата - получават се 2 розички.

Розичките се редят в сърцевидна форма/с хартия за печене отдолу и намазана с олио/ с откопчващ се ринг.

Подредените розички се оставят да втасват, покрити, за около 20 минути. След това се намазват с подсладеното леко топло прясно мляко и се поръсват кафява захар.

Розичките се пекат на 180 градуса за 15-20 минути. Когато се поохладят, се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: