gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Домашен безглутенов хляб

Домашен безглутенов хляб

Домашен безглутенов хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусна грижа за здравето"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме оризовото брашно и оформяме кладенче. Добавят се царевично брашно, смляно ленено семе, олио, сол и яйцето.

В киселото мляко се разбърква содата да шупне и сипваме в средата. Разбърква се добре с вилица, загребваме и от брашното и бъркаме, докато се получи гъста каша, подобна на качамак.

В малка правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме гъстата смес с лъжица и отгоре заравняваме. С нож се правят няколко разреза и поръсваме с ронена чубрица.

Печем плоския хляб в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, около 25 -30 минути е готово. Изважда се и когато леко се охлади, начупваме на парченца по разрезите.

Хапваме с шарена сол, домат и сирене или по избор. Хлябът е мек, ароматен, здравословен и уникално вкусен. Поне знаем какво ядем!

Домашният безглутенов хляб е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: