Пълнен шаран върху лозови пръчки
Punjeni šaran na štapićima vinove loze
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран върху лозови пръчки

Пълнен шаран върху лозови пръчки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3342k3
Пълнен шаран върху лозови пръчки
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Искате ли да се научите да приготвяте пълнен шаран като майсторите"

Необходими Продукти

  • шаран - 2.5 - 3 кг
  • орехови ядки - 1 ч.ч. счукани
  • лук - 2 ч.ч. кромид, нарязан на ситно
  • чушки - 1/2 ч.ч. наситнена червена пиперка
  • джинджифил - 1/2 ч.ч. настърган
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • растително масло - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си предварително лозови пръчки. Шаранът се изчиства от люспите и хрилете. Прави се разрез откъм гърба и внимателно се изчистват вътрешностите /костите бодат/.

Измива се добре и се осолява. В 2 с.л. масло се задушават лукът, чушката и джинджифилът. Добавят се орехите, черният пипер, канелата и лимоновият сок, както и малко сол.

Така получената плънка се напълва в рибата, включително и хрилете, и се зашива. В тавичка се нареждат лозовите пръчки, шаранът се намазва с останалото масло и се поставя върху пръчките.

Добавя се 1 к.ч. вода. Пълненият шаран се пече 2 часа на 180 градуса до образуване на хубава коричка.

Пълненият шаран върху лозови пръчки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: