Кекс с праскови

24/09/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Има сладкиши, на които не можем да устоим и този кекс с праскови е един от тях!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 439
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта на гладък крем. При непрекъснато разбиване добавете жълтъците един по един.

Отделно разбийте белтъците на гъст сняг. Половината брашно объркайте с белтъците внимателно, а останалото брашно - към жълтъчната смес заедно с бакпулвера.

Карамелизирайте 1 ч.ч. захар на дъното на форма за печене. Отгоре подредете дебели резени праскови и изсипете кексовата смес.

Изчистете една праскова от костилката. Съединете отново двете половинки и пъхнете в средата на сладкиша.

Сложете го да се пече в умерено загрята фурна до готовност. Готовия леко охладен кекс с праскови обърнете в поднос.подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Крис
Крис
28.11.2013 22:20
Тази рецепта правили ли сте я с тези пропорции и продукти?! съмнява ме да успеете да забъркате тесто за кекс само с прахообразни продукти и нито един течен,като изключим яйцата ако те могат да се вземат за течност,разредител.Каква консистенция ли би се получила ако сте я пробвали? Още първия път видях че няма как да се разбърка на тесто толкова прахове без мляко,вода и т.н.да не говорим че 250гр. от всички продукти(пудра захар,брашно и масло) звучи малко странно, та и това е допълнително съмнение че рецептата е нормално такава,още докато разбъркате белтъците с полвината брашно ще се получи нещо толкова гъсто че едва се прехвърля при жълтъците,които смесени с маслото и захарта и другото брашно са също на топки гъсти,затова явно и пропорциите са други и липсва някоя съставка-затова аз го правя на око и пробвам защото става доста сладко с толкова захар, доста гъсто с толкова брашно и доста мазно с толкова масло( това са 2 пакетчета и просто цвърчи като се пече даже и с пакет и половина)и добавям газирана вода или просто вода за да го разредя и да стане като смес за кекс.Иначе е вкусно,въпроса е че трябва да се добави нещо течно и да се нагодят другите съставки. Карамелът по тавата обикновено остава залепнал половината,та вероятно и тук има някакъв начин за да се изсипе целият като се обърне,защото понякога и прасковите остават залепнали по тавата.
0
0
Валентина
Валентина
04.08.2013 14:10
Непременно ще пробвам тази рецепта. Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв