gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Коледни медено-джинджифилови сладки

Коледни медено-джинджифилови сладки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8037k2k6k8
Коледни медено-джинджифилови сладки
Снимка: Албена Асенова
1 / 7
08/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Може да има Коледа без сняг, но не и без коледни медно-джинджифилови сладки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето маслото и медът се слагат в подходящ съд и се разтапят на водна баня. Докато се разтопят, се пресява брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата.

Към вече охладеното масло и мед се прибавя яйцето и всичко се разбива. Брашното се прибавя постепенно, като бъркането продължава. Ако е необходимо, се добавя още брашно.

Трябва да се получи меко маслено тесто. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора, дебела 3-4 мм. С помощта на формички се изрязват желаните фигурки.

Тестените фигурки се нареждат в тава, дъното на която е покрито с хартия за печене. Коледните сладки се пекат в загрята на 180 градуса фурна, докато краищата им започнат леко да покафеняват.

Изпечените джинджифилови сладки се украсяват с роял айсинг, по-известен като бяла захарна глазура. За неговото приготвяне е необходимо белтъкът да се сложи в купа.

Разбива се, докато започне да се пени. След това се прибавя по една супена лъжица пудра захар. Разбиването продължава, докато се поеме всичката пудра захар.

Междувременно се прибавя и лимоновият сок. По желание захарната глазура може да се оцвети със сладкарски бои в различни цветове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: