Доматена тосканска супа
Toskanska paradajz čorba
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Доматена Супа»Доматена тосканска супа

Доматена тосканска супа

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5913k1k1k8
Доматена тосканска супа
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Ето я прословутата Доматена тосканска супа, която отдавна мечтаехме да опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а картофите, морковите и селърито - на кубчета.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковите, селърито и картофите, докато поомекнат. Добавя се чесънът и се запържва още около минута.

Налива се водата и като заври, се прибавят кубчето бульон, доматите, мащерката, босилекът, ригана, сол и червен пипер.

Намалява се котлонът и се прибавя лещата заедно с доматеното пюре. Оставя се 45 минути да къкри или докато омекне лещата. Ако е нужно, се добавя още вода.

Прибавя се кейлът, нарязан не много ситно.

Доматената супа се овкусява с още сол, ако трябва, и се оставя още няколко минути, преди да се отстрани от огъня.

Доматената тосканска супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: