gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Неделни типови бухти

Неделни типови бухти

Неделни типови бухти
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Неделята не хапнем ли типови бухти, въобще не ни я хвалете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме брашното в тава, в средата наливаме топла вода, сол, кисело мляко, щипка захар, олио и суха мая.

Всичко се разбърква на каша, после се замесва средно меко тесто да не лепне. Покрива се с кърпа и оставяме на топло да втаса 30 минути.

Готовото тесто се разделя на малки топчета и всяко се разтегля на питка с големина на малка чиния. Поставя се в едната страна натрошено сирене и с другата половина се захлупва и притиска.

Първо се оформят всички бухти, после се загрява олио, намаля се котлонът и пържим от двете страни до готовност.

Сипваме чаша горещ билков чай и хапваме вкусни банички. Чудесна закуска в неделя!

Неделните типови бухти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: