Неделни типови бухти

10/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру217284878017
"Неделята не хапнем ли типови бухти, въобще не ни я хвалете "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • типово брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 200 мл хладка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • суха мая - 2 ч.л.
  • олио - за пържене
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме брашното в тава, в средата наливаме топла вода, сол, кисело мляко, щипка захар, олио и суха мая.

Всичко се разбърква на каша, после се замесва средно меко тесто да не лепне. Покрива се с кърпа и оставяме на топло да втаса 30 минути.

Готовото тесто се разделя на малки топчета и всяко се разтегля на питка с големина на малка чиния. Поставя се в едната страна натрошено сирене и с другата половина се захлупва и притиска.

Първо се оформят всички питки, после се загрява олио, намаля се котлонът и пържим от двете страни до готовност.

Сипваме чаша горещ билков чай и хапваме вкусни типови банички. Чудесна закуска в неделя !подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар