gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с кафява захар и локум

Мъфини с кафява захар и локум

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k2k7
Мъфини с кафява захар и локум
Снимка: Марияна
1 / 4
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Толкова са вкусни, че после ще ви е срам, колко много сте изяли"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 2/3 ч.ч. тръстикова
  • прясно мляко - 130 мл.
  • олио - 40 мл.
  • брашно - 1 2/3 ч.ч.
  • олио - за намазване на формите
  • брашно - за набрашняване
  • бакпулвер - 2/3 бр.
  • орехи - 2/3 ч.ч.
  • локум - 1 1/3 кутия с вкус на нар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Вадим си локума от кутийката и го режем на малки кубченца.

Разбиваме яйцата със захарта с телена бъркалка или вилица. Добавяме прясното мляко и олиото и пак разбиваме много добре.

Смиламе орехите и ги добавяме. Пресяваме брашното със сито и добавяме 2/3 от пакетче бакпулвер и разбъркваме двете съставки. Постепенно прибавяме брашното в купата и разбъркваме.

Най накрая слагаме 1/3 кутийка нарязан локум вътре и разбъркваме само с лъжица.

Намазваме форма за мъфини с олио и набрашняваме. Изсипваме от кашата в 12 бр. мъфини по равно под ръбчето. Кашата е точно като количество.

Количеството на 1 цяла кутийка разпределяме отгоре.

Печем мъфините в загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме дали са готови, вадим ги в чиния и хапваме с кафенце.

Да ви е сладко! Мъфините с кафява захар и локум са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: