gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Содена питка с яйца и мляко

Содена питка с яйца и мляко

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k12k5
Содена питка с яйца и мляко
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
11/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"И баба ще завиди на майсторлъка на онзи, който омеси тази много вкусна содена питка с яйца и мляко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава пресейте брашното около 500 г, направете кладенче и сипете киселото мляко и содата. Разбъркайте, да се изгаси содата, и добавете яйцето и зехтина.

Разбъркайте и сипете хладката вода. Замесете меко тесто и оставете да почине за около 30 минути.

В тава, застлана с хартия за печене, оформете питката и с дървено шишче оформете кръст или просто набодете навсякъде.

Оставете содената питка отново да отпочине, след което печете в загрята фурна на 170 градуса до златист цвят.

Содената питка с яйца и мляко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: