gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен боб с праз лук на фурна

Постен боб с праз лук на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k17k3k15k20
Постен боб с праз лук на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции12
"Всеки може да изпече пържоли, но трябва да си истински майстор, за да приготвиш толкова вкусно постно ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете боба до омекване на зърната без никакви добавки - само с вода. Прецедете и оставете настрани.

В тава налейте олиото и нарежете праза в него на шайби около 1 см широки.

Запържете за кратко, докато леко промени цвета си (докато заприлича на бланширан).

Добавете зеленчуковата подправка и разбъркайте, прибавете брашното и отново разбъркайте, запържете за кратко.

Добавете лютеницата и червения пипер и отново разбъркайте за кратко.

Към запръжката добавете прецедения боб, налейте топла вода, докато се покрият зърната и посолете на вкус, разбъркате.

Измийте шушулките сминдух, лютите чушлета, поставете ги в ястието и разбъркайте отново.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до лек загар на ястието.

Постният боб с праз лук на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: