Телешки джолан в сос

Телешки джолан в сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
11/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
270 мин.
Порции
4
"Не търсете повече най-добрата рецепта за телешки джолан - намерихте я и е време да му се насладите"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 4 шайби с кост по 400 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 2 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 200 г смлени
  • вино - 200 мл сухо (бяло или червено)
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка
  • брашно
  • олио
  • масло - колкото орех
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете месото с черния пипер и сол. В тиган загрейте олиото и маслото. Оваляйте джоланите в брашното и ги изпържете от двете страни за по 3-4 минути.

Извадете и ги прехвърлете в тавичка. В същата мазнина запържете лука, морковите, целината, чесъна, като всичко сте нарязали на едро.

Овкусете със сол, дафинов лист и мащерка. Изгасете с 200 мл вино и долейте 300 мл вода. Добавете смлените домати, разбъркайте и прехвърлете сместа при месото.

Хубаво затворете тавичката с фолио. Печете един час на 200 градуса и още три часа на 180 градуса. Пет минути преди да го извадите от фурната, махнете фолиото и оставете да се запече.

Извадете ястието и отделете по-голяма част от зеленчуците с част от бульона.

Пасирайте и върнете обратно в тавата.

Разбъркайте соса и сервирайте печеното телешко с предпочитана от вас гарнитура!

Телешкият джолан в сос е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: