Пържоли с горчица и вино
Steaks with Mustard and Wine

Пържоли с горчица и вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3224k
Пържоли с горчица и вино1 / 2
26/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Никак не е трудно - просто мариновате пържолите, а след това ги печете. Да налеем по чаша вино и да почваме да готвим?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 големи пържоли
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 броя
  • горчица - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • къри - 1 к.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте свинското и го овкусете равномерно със сол и черен пипер.

Разбийте в купичка горчицата, кетчупа, соевия сос, зехтина, 100 мл от виното със кърито и натрошения дафинов лист.

Добре разбъркайте и намажете пържолите равномерно с тази марината от двете им страни. Сложете ги направо в тавата, в която ще ги печете.

Отгоре добавете нарязания лук и покрийте. Оставете пържолите да се овкусяват за 1 час поне.

След това долейте останалото вино и пъхнете да се изпекат до готовност на 200 градуса загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илма
Илма
Правя я същата рецепта.В сместа за намазване слагам тези предукти,без 100 мл.от виното.А добавям малко майонеза.Наистина пържолите стават уникално вкусни!!!
26.09.2012 15:35