Пълнен шаран с кайма и орехи
Punjeni šaran sa mlevenim mesom i pirinčem
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с кайма и орехи

Пълнен шаран с кайма и орехи

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пълнен шаран с кайма и орехи
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
11/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Негово величество Пълнен шаран с кайма и орехи, който заслужава централното място на трапезата"

Необходими Продукти

  • шаран - 1
  • бял ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • стафиди - 150 г
  • орехи - 150 г
  • кайма - 1 кг
  • гъби - 250 г
  • лимона - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • подправка - 1 с.л. за риба
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • куркума - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и осолете на вкус. Овкусете рибата с подправки за риба и я сложете в подходяща тава.

В тенджера загрейте олиото. Нарежете лука на ситно и го задушете. Добавете каймата и разбъркайте, като предварително сте овкусили каймата по ваш вкус (чубрица, черен пипер).

Нарежете моркова на ситно и го добавете. Почистете чушките от семките и ги нарежете на малки парчета. Добавете ги в тенджерата, като добавите нарязаните гъби, натрошените орехи, стафидите и ориза. Добавете една чаена чаша бяло вино, една чаша вода и оставете да къкри.

Прибавете куркумата и разбъркайте. Нарежете лимона на резени, сложете в рибата няколко резена и оставете няколко за отгоре. Напълнете рибата с плънката, а останалата плънка пръснете в тавата.

Добавете една чаша бяло вино, завийте с фолио и печете пълнения шаран час в загрята фурна на 180 градуса.

След което махнете фолиото и оставете да се запече, за да има приятен цвят. Сервирайте с чаша студено бяло вино.

Пълненият шаран с кайма и орехи е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: