Зимен гювеч със свинско месо и зеленчуци

11/12/2017
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517865
"Редно е приказките да завършват така И е три дни яли зимен гювеч със свинско месо и се веселили "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 594
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана обелваме и нарязваме на кубчета, като посоляваме, за да изчезне горчивината му.

Почистваме тиквичките и картофите и тях също нарязваме на кубчета, а морковите, чушките, праза и лука - на шайби и полумесеци.

Ако гювечът се прави в глинен съд, започва подреждането на зеленчуците, но аз го правих в огнеупорен съд и изсипах всички съставки, разбърках добре, като прибавех и нарязания на ситно магданоз и подправките.

Отгоре поставих и месото, което предварително сме запържели в тиган.

Поливаме с тънка струя растителна мазнина, а накрая наливаме около 2 ч.ч. от бульон и бялото вино.

Покриваме с фолио и поставяме във фурна на 220 градуса до готовност, но преди да извадим, отстраняваме фолиото и оставяме да се запече.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар