Свински пържоли с майонеза и горчица на фурна

12/12/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф78424924763
"Не канете гости, когато ги приготвяте, защото няма да искате да делите тези крехки пържоли с никого "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 500
  • Преглеждания за месеца355
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • вратни пържоли - 1.5 кг (свински без кост)
  • майонеза - 320 г
  • дижонска горчица - 6 с.л.
  • лук - 400 г кромид
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е изключително лесна за изпълнение, но резултатът е винаги един и същ - несравнимо вкусни празнични пържоли.

Тавичката, в която ще печем пържолите, се намазва с майонезата обилно - дъното и страните.

Пържолите, без да се начукват предварително, се намазват с горчицата от всички страни и се нареждат плътно в тавичката една до друга.

Кромидът (желателно е да изберете по-едри глави, за да ви е по-лесно) се почиства и нарязва на шайби с дебелина около 3 милиметра. С шайбите лук се покриват плътно пържолите, отгоре върху лука се слага останалата майонеза и се разпределя равномерно.

Тавичката се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя на хладно за минимум половин час, за да се маринова месото.

След като пържолите са се мариновали, тавичката се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и пържолите се поръсват с него накрая, запичат се за около 5 минути до получаването на златист цвят.

Поднасят се в порционни чинии със ситно нарязан пресен лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар