gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирана туршия

Стерилизирана туршия

Stef VichkovaStef Vichkova
Новак
8271024
12/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Порции25

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства и накъсва на дребно. Зелето се накълцва на ситно, а марковите се рендосват на едрата страна.

Ако желаете кервиз, той също се наситнява. Всичко се слага в голям съд и се обърква.

За маринатата всичко се слага в тенджера до завиране, а след това трябва да изстине.

Марината се обърква с туршията, като остава да престои всичко 2-3 часа.

Пълни се в бурканите до с достатъчно марина. Стерилизира се за 2-3 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: