Ципура на тиган

27/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Не отделяйте много време да готвите тази риба! Отделете време да ѝ се насладите в компанията на скъпи приятели!"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 119
  • Преглеждания за месеца598
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ципури осолете и поръсете с черен пипер. Накиснете ги в 1 ч.ч. бяло вино за 15-20 минути.

Загрейте мазнина за пържене. Объркайте брашно с чесъна на прах, смлените орехи.

Овалвайте всяка риба в брашняната смес и я слагайте да се изпържи равномерно от двете страни.

В мазнината от готовите ципури запържете скълцания лук. Щом омекне, долейте виното от готвенето и изчакайте да се редуцира.

Към соса изцедете 1/2 лимон и подправете с малко сол и черен пипер на вкус.

Поднесете ципурите в чиния с гарнитура от зеленчуци, а соса сложете в сосиера.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

скумрията
скумрията
12.07.2013 21:56
Като гледам ципурата ,не ми изглежда да е на тиган .По-скоро е на скара.
2
0
илиян
илиян
04.06.2013 13:08
каде видяхме орехи ?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв