Ципура на тиган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3123k
Ципура на тиган1 / 3
27/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
"Не отделяйте много време да готвите тази риба! Отделете време да ѝ се насладите в компанията на скъпи приятели!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ципури осолете и поръсете с черен пипер. Накиснете ги в 1 ч.ч. бяло вино за 15-20 минути.

Загрейте мазнина за пържене. Объркайте брашно с чесъна на прах, смлените орехи.

Овалвайте всяка риба в брашняната смес и я слагайте да се изпържи равномерно от двете страни.

В мазнината от готовите ципури запържете скълцания лук. Щом омекне, долейте виното от готвенето и изчакайте да се редуцира.

Към соса изцедете 1/2 лимон и подправете с малко сол и черен пипер на вкус.

Поднесете ципурите в чиния с гарнитура от зеленчуци, а соса сложете в сосиера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: