Постни пълнени чушки с гъби и орехи

Постни пълнени чушки с гъби и орехи

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
13/12/2017
"Чудно постно ястие, което ще се хареса абсолютно на всекиго"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 606
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената, измийте кафявия ориз през няколко води и нарежете лука и морковите на дребни кубчета.

Сипете олио и зехтин, равни количества и задушете лука, морковите и ориза. Добавете една чаша вода и оставете да къкри с капак, след което добавете нарязаните гъби и стафиди.

Овкусете с подправките и зеленчуковата подправка, сол може да не добавяте защото подправката е солена.

Със задушената плънка напълнете чушките, а останалата плънка разпределете около чушките.

Сипете вода до половината на чушките и поръсете с малко сол, печете в умерена фурна до запичане.

Това е чудна празнична рецепта с богат вкус и аромати, която ще се хареса на всекиго.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар