Лютеница от патладжан и чушки
Eggplant and Pepper Chutney
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница от патладжан и чушки

Лютеница от патладжан и чушки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Лютеница от патладжан и чушки1 / 2
29/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
300 мин.
"Една пикантна лютеница с патладжани и люти чушлета, която само чака да бъде изядена!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете почистените патладжани и чушки. Обелете ги и ги смелете с почистените домати. Така полученото пюре сложете да се вари на силен котлона, докато се сгъсти и излишната течност се изпари.

След като се сгъсти, добавяйте олиото на порции, за да се запържи лютеницата. Най-накрая и по желание може да добавите смлените люти чушки заедно със ситно нарязания магданоз и солта.

Разсипете горещата лютеница от патладжан и чушки в малки бурканчета и ги затворете веднага. Стерилизирайте за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка: