Солен кекс с тиквички

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
29/09/2012
"Солените кексове, създадени, за да бъдат унищожавани на място "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 916
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват едро, а лукът се скълцва дребно.

Разбъркват се яйцата, заквасената сметана и олиото и към тях се добавят брашното, бакпулвера, содата и подправките.

Накрая се обърква с тиквичките, лука и сиренето, докато се получи хомогенна смес. По желание може да се добави нарязано пушено месо или колбас.

Сместа се разпределя в намазнена и набрашнена форма и се пече около 50 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса.

Накрая готовността на кекса с тиквички се проверява с клечка за зъби. Кексът се охлажда преди да се извади от формата. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар