Козе сирене със сусам за празничната трапеза
Kozji sir sa susamom za prazničnu trpezu
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Козе сирене със сусам за празничната трапеза

Козе сирене със сусам за празничната трапеза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k32k16k18k12
Козе сирене със сусам за празничната трапеза
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
16/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Уникално мезе за ценители - препоръчваме го с добре изстудено вино, весела компания и специален повод"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • сусам - черен за овалване
  • сусам - светъл за овалване
  • бадеми - по желание (филирани)
  • боровинково сладко - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази много лесна, но ефектна празнична рецепта приготвяме в няколко много прости стъпки.

Първо и най-важно за нея е козето сирене да бъде от кремообразния тип, във вид на кръгло или четвъртито рулце с твърда обвивка.

Нарязваме го на дебели шайби и разбиваме леко яйцето. В чинии си приготвяме брашното и двата вида сусам поотделно. В още една чиния по желание може да си сложите и филирани бадеми, с които още повече да разнообразните празничното плато.

Топваме всяко парченце сирене първо в яйце, после в брашно, отново в яйце и накрая в сусам или бадеми, така че да се получи плътен слой.

Пускаме в загрятото на умерен до силен огън олио и пържим за кратко до хубав загар от двете страни.

Изваждаме сиренцата върху кухненска абсорбираща мазнината хартия и после подреждаме в чиния или по мозаечен ред - черно, светло или нанизани на клечки.

Гарнираме с боровинково сладко и поднасяме топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: