gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Дроб сарма с ориз, гъби и заливка

Дроб сарма с ориз, гъби и заливка

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3622k8051k5
Дроб сарма с ориз, гъби и заливка
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Ето, дори ида сте вегетарианец, пак може да се насладите на вкусна дроб сарма - вижте как"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте печурките и ги нарежете на лентички. Нарежете лука на дребно.

Загрейте олиото и добавете лука, гъбите и малко вода. Задушавайте около 10 минути и добавете ориза, червения и черния пипер, ситно нарязан магданоз и джоджена.

Налейте 1 ч.ч. топла вода и задушете отново, за още 10 минути.

След това изсипете ястието в тава и го сложете да се запече леко в загрята фурна на 200 градуса.

Разбийте яйцата с киселото мляко и щипка сол, и с получената смес залейте дроб сармата.

Върнете пак във фурната и печете до зачервяване.

Дроб сармата с ориз, гъби и заливка е готова.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: