Селски бахур

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Селски бахур
Снимка: Мария Симова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Невероятно мезе, което е най-доброто допълнение към домашното винце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 кг шарено
  • черен дроб - 1. 5 кг
  • бял дроб - 1. 5 кг
  • свинско сърце - 1 бр.
  • ориз - 250 г
  • лук - 3 глави
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 10 гр смлян
  • бахар - 10 г
  • кимион - 10 г
  • чубрица - 3 с.л.
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • свински черва - 1 набор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте червата много добре, от двете страни (отвън и отвътре) като ги обръщате под течаща вода. Измийте месото, белия дроб, черния дроб и сърцето, подсушете ги.

Накълцайте ги на много ситно или смелете на едро заедно с лука. Почистете и измийте ориза, сварете в студена и подсолена вода до полуготовност, прецедете добре.

Добавете го към смлените продукти, заедно със смлените подправки, накълцаната на много ситно люта чушка и замесете сместа много добре до еднородна смес.

Оставете за 1-2 часа да престои, след което напълнете червата с фуния, като връзвате двата края с здрав конец.

Надупчете червата с остър предмет (игла, шиш ) и ги подредете в гаца за картофи.

Напълнете голям съд (да се побира гацата спокойно) с вода, поставете на огъня да заври, завържете и я поставете в горещата вода.

Периодично пробождайте бахура с шиш (за да не се спукат червата), като завъртате гацата. Варите до готовност за около 90 минути след завиране.

Охладете сварения бабек и съхранявайте на студено.

Селският бахур е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: