Новогодишно плато със сирена

19/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8345083304
"Щом ще се лее шампанско за новата година, редно е да има и едно изискано плато със сирена "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 034
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направим новогодишната трапеза по-красива, ви предлагам следния начин за поднасяне на различни ароматни сирена. Можете да замените посочените в рецептата и с други, както и да добавите още според вкуса си.

Задължително е само сиренето манчего, с което ще направим елхичка, но за тази цел то не трябва да е от най-зрелия вид, а полузряло, тъй като в противен случай парченцата биха се начупили.

Порциите в рецептата са 4, но ако сте по- голяма компания, разбира се, увеличете количествата. Първо изготвяме елхичката, като за тази цел си набавяме дървена клечка.

В основата ѝ нанизваме парченце сирене, с което да я задържим изправена, и останалото сирене манчего правим на триъгълничета - няколко по-големи, няколко средни и накрая по-малки.

Нанизваме по-големите в основата и завършваме постепенно с останалите. Донанизване и на най- малките и получаване на красива елха. По клонките ѝ разпръскваме хамон на парченца и накълцан зелен лук, а от червената чушка изрязваме и поставяме звезда на върха.

Останалите сирена режем на произволни парченца и подреждаме небрежно около елхата. Украсяваме с още червена чушка и див лук.

Поръсваме със зрънца от нар и поднасяме със сладко по избор.

Съвет: Не сервирайте сирена директно от хладилника, а оставете да престоят на стайна температура поне 20 минути, за да пуснат аромата си.

Добър апетит и весел празник!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар