Гювеч с пилешко месо

20/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру204184774915
"Лесно и вкусно - нямаме търпение да го опитате и да ни похвалите "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 108
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, отцедени се обезкостяват и накъсват на едри парчета.

Загрява се олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, добавя се миксът от зеленчуци и нарязаните картофки.

След 2-3 минути прибавяме доматено пюре и червен пипер, разбърква се и наливаме чаша вода и част от пилешкия бульон.

Опитваме на вкус, при нужда се добавя сол, черен пипер и риган. Готви се на умерен огън до готовност на зеленчуците.

Ако течността е повече размиваме с малко вода брашното и добавяме в тенджерата. Щом клокне и е готово. Сервираме с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар