Сирене в италиански стил
Sir u italijanskom stilu
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Сирене в италиански стил

Сирене в италиански стил

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Сирене в италиански стил
Снимка: marcheva14
1 / 5
21/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Това е италианския вариант на любимото ни Сирене по шопски, опитайте и кажете кое ви харесва повече"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин. Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон да къкри за 10 мин. Времето се измерва след завирането на доматите.

В купа се изсипва рикотата, добавят се леко разбитите яйца, сиренето, настъргано на ренде, настъргана лимонова кора, кайенски пипер и полентата. Разбърква се с вилица до паста без бучки.

В тиган се сипва около 3 с. л . зехтин, загрява се и от сместа се поставя по 1 пълна с. л. Оформя се в тигана с шпатула, пържи се, повечето се пече на умерен котлон, докато захване хубава златиста корика. Обръщат се и от другата страна.

Сервират се върху доматения сос. Посипва се босилек.

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие. Топките от сиренето повече време се пекат на котлон, отколкото да се пържат. Доматите от консерва трябва да са с плътен сос, да не са воднисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: