Винени соленки
Slano pecivo sa vinom

Винени соленки

Винени соленки
Снимка: Радост Василева
1 / 2
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции5
"Не изпивайте цялото вино, защото трябва да ни остане и малко за соленките"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме олиото, виното и солта. Разбъркваме сместа и към нея постепенно прибавяме брашното. Омесва се умерено твърдо тесто, разделя се на 4 части.

Всяка от тях разточваме и навиваме на руло, след което нарязваме на парченца.

Намазваме соленките с разбитото яйце, поръсваме със сусам и печем на около 200 градуса докато станат бледо-кремави.

Набухвател не се прибавя, виното играе роля на такъв!

Винените соленки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: