Празнични розички с тиква и сушени сливи
Praznične ružice sa bundevom i suvim šljivama
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Празнични розички с тиква и сушени сливи

Празнични розички с тиква и сушени сливи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k11k7k12k12
Празнични розички с тиква и сушени сливи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
24/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Разчупете кулинарните традиции и вместо баклави и тиквеници, изненадайте гостите с уникално красиви празнични розички"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр.
  • ябълка - 1 бр.
  • сушени сливи - 5 - 6 бр.
  • кори за баница - 1 пакет
  • смлени орехи - 200 - 250 г
  • канела
  • захар - 2 с.л.
  • грис - 2 с.л.
  • масло
  • ванилова захар - 1 бр.
  • портокалова кора - 1/2 бр.
  • За сиропа
  • вода - 500 г
  • захар - 600 г
  • лимонена киселина - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, обелваме и настъргваме на едро ренде тиквата. В купа смесваме тиквата, настъргана ябълка, смлени орехи, нарязани на едро сини сливи, настъргана кора на половин портокал, галета, захар.

Разбъркваме много добре готовата плънка.

Корите за баница разстиламе и всяка една от тях намазваме с масло поставяме в средата от плънката. Завиваме на розичка.

Подреждаме в тава, намазваме с разтопеното масло и печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

След като са готови тиквеничетата, ги оставяме да се охладят.

В тенджерка към 500 г захар прибавяме 500 мл вода. Ако обичате по-сладък тиквеник, прибавете допълнително захар.

Оставяме сиропа да покъкри за около 5-10 минути, като прибавяме щипка лимонена киселина

Когато е готов, поливаме охладените розички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: