gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен червен боб за Бъдни вечер

Постен червен боб за Бъдни вечер

Постен червен боб за Бъдни вечер
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
24/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Няма как, приберете пържолите и елате да видите как се приготвя Постен червен боб да Бъдни вечер"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте зеленчуците без чесъна и ги задушете до готовност в олиото, слагайки две щипки сол.

2. Добавете доматеното пюре, захарта, ситно настъргания чесън и червениятпипер и гответе на умерен до слаб огън около 7-8 минути.

3. Отцедете боба от течността в консервата или буркана и го сложете при готовото софрито заедно с 200 мл. вода. Този фасул трябва да остане гъстичък, но ако предпочитате чорбичка си сложете повече вода.

4. Добавете подправките и гответе за кратко до леко извиране на водичката.

Забележка: Червеният боб може да си сварите и сами, ако нямате от консерва.

Накиснете го във вода за една нощ, после отцедете и налейте нова. Докато варите не добавяйте сол.

Красива празнична вечер!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: