Канелени кифлички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
09/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции30
"Мммм...., какъв аромат се носи от тези прелестни Канелени кифлички, няма начин да им устоите! Ние се отдадохме на изкушението!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 1 брой
  • масло - 2 с.л. разтопено масло
  • брашно - към 3 ч.ч.
  • захар - 2/4 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха (11 г)
  • За плънката
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 2 с.л.
  • масло - 100 г меко
  • канелена захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно брашното, маята, солта и захарта. Направете кладенче в средата на сухите съставки и чукнете в него яйцето.

Постепенно доливайте топличкото прясно мляко и масло, като гребвате части от брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса до удвояване на обема му.

За да приготвите плънката, разбъркайте мекото масло със захарта и канелата.

Разделете втасалото тесто на 2 части. Всяка разточете на правоъгълник и ги намажете с плънката. Навийте на стегнато руло и всяко руло нарежете на парчета с дебелина около 2 см.

Подредете така приготвените канелени кифлички върху тава с хартия за печене или в добре намаслени форми за мъфини. Оставете ги да втасат.

Намажете ги с разбит жълтък с малко вода, поръсете ги с малко канелена захар и ги сложете да се изпекат до готовност в загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: