Плодова пита с круши

12/10/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686728
"Често плодовите пити са толкова сочни и ефектни, че засенчват дори тортите "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 022
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя със стайна температура
  • захар - 240 г
  • масло - 240 г безсолно краве със стайна температура
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 7 с.л.
  • за карамела
  • захар - 200 г
  • вода - 150 мл
  • за плънката
  • круши - 2 - 3 големи, почистени
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата и захарта в дълбок съд на котлона. Направете рядък карамел, като бъркате непрекъснато. Форма за печене с махащи се страни се намаслява и вътре се излива карамелът.

Почистените круши нарежете на дебели парчета. Подредете ги плътно и красиво върху карамела.

Отделно разбийте мекото масло със захарта на гладък крем. В друга купа разбийте яйцата и постепенно ги прибавете към маслото, докато се хомогенизира.

Накрая разбъркайте с прясното мляко. Получената пухкава смес сипете върху крушите, като заравните добре.

Изпечете плодовата пита с круши в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час - до суха клечка.

С помощта на остър нож отлепете краищата на плодовата пита от стените на формата. Махнете ринга и обърнете питата върху решетка. Оставете да изстине напълно и я разрежете.
подобни рецепти тук

5 10
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

бони
бони
04.09.2014 15:46
Освен, че липсва брашно, на снимката плодовете са праскови!?
1
0
Бимби Мимби
Бимби Мимби
21.11.2013 23:13
Не мога да разбера целта на такива рецепти, ако съм аз, бих я споделила само ако съм я пробвала, а не защото съм я прочела някъде и я повтарям като папагал.
1
0
Божанка
Божанка
30.10.2013 18:22
Мисля,че в рецептата е забравено брашното.
4
0
Гери
Гери
17.02.2014 09:41
И на мен ми направи вяечатление,че няма брашно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв