Печени постни зелеви сарми

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84
280
93
130
1
28/12/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 818
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещото олио се поставят нарязаните на ситно лук, чесън и се запържват. Към тях се прибавя оризът и малко вода.

Задушава се леко и се прибавят нарязаните на ситно моркови, чушка и гъби. Прибавя се още малко вода, за да се задушат продуктите.

Последно се поставят доматите, червеният сладък и лют пипер, чубрицата, черният пипер и малко сол. Ще внимавате със солта, тъй като и киселото зеле може да е много солено. Сместа се разбърква и сваля от котлона.

Листата от зелката се разделят и се отрязват дебелите им жилки. Във всеки лист се поставя по малко от сместа и се завиват сармите. Нареждат се в намазана с олио тава, мажат се отгоре също с олио.

Налива се от зелевия сок 1 ч. ч. в тавичката. Ако той е много кисел или солен може да се разреди с малко вода.

Пекат се в предварително загрята фурна до готовност като от време на време се поливат със сока.

Овална керамична тава за ценители-23%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
21.18 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар