Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Празнично плато с български мезета

Празнично плато с български мезета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Празнично плато с български мезета
Снимка: Биляна Владова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Ключово при приготвянето на това мезе е меракът, останалото е въпрос на сигурна ръка и остър нож"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 250 - 300 г
  • филе елена - 350 г
  • сирене - 200 г
  • червен лук - 1 глава
  • червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на тънички парчета и се подреждат по ръба на платото. Филето Елена също се нарязва на много тъничко и се подрежда на следващият ред след кашкавала.

Бялото саламурено сирене се нарязва на парчета с дебелина от 3 до 5 мм. Подрежда се след филето. Накрая в центъра на платото се оставя дупка в която се слага червеният лук.

Главата с помощта на тънко ножче се изрязва като цвете и всеки слой от лука се изважда.

Подреждат се отново като се разменят листчетата на цветето. Полученото цвете се поставя в центъра на платото.

Накрая бялото сирене се поръсва с червения пипер и се полива със съвсем малко зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: