Телешки кебап върху ориз

13/10/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Телешки кебап върху ориз - неувяхваща класика в кухнята!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 519
  • Преглеждания за месеца267
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета като за кебап и го изпържете в 2-3 с.л. мазнина. Извадете месото и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук, прибавете разреденото доматено пюре, брашното и овкусете с черен и червен пипер, както и сол.

Залейте с гореща вода, добавете запърженото месо и оставете да ври на тих котлон. Запържете ориза с 3 с.л. олио и след като стане прозрачен, долейте 500 мл гореща вода. Щом омекне, овкусете с подправки и снемете от огъня.

Поднесете кебапа върху канапе от ориза.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Sisi Antova
Sisi Antova
02.11.2014 10:06
Бързам да го сготвя ,но с малки цели лукчета 25 бр. и малко мед.
0
0
romanova
romanova
27.02.2013 21:21
Аз добавих към сосчето малко мед, соев сос,оцет и чили. стана приказка!
0
0
кики
кики
23.02.2013 18:27
бързам, да го сговя!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв