Вкусни и пухкави неделни мекици

28/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaНовак
"Причина №1 да станете дори и в неделя рано сутринта могат да бъдат само тези уникални мекици "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо7 585
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за замесването на тестото трябва да са със стайна температура. Пресяваме брашното, към което добавяме солта.

В хладката вода смесваме маята и щипка захар, за да се активира. В лъжичката сода капваме малко оцет. Смесваме я с киселото мляко.

Изсипваме го в кладенчето, заедно с маята и разбитите яйца. Замесваме тесто, като добавяме по малко от брашното. Текстура на тестото трябва да престане да лепне по ръцете.

Намазнявам найлонова торбичка, в която поставям тестото. Завързвам я добре и поставям в купа в хладилника. Тестото престоява едно денонощие.

На следващия ден го изваждаме 1 час, преди топлинната му обработка. Подготвяме съд с мазнина за пържене и купичка с малко от нея за намазняване на ръцете.

От тестото оформяме топчета, които разстиламе в ръцете си, оформяйки сплеснати питки. Пържим мекиците до готовност. Сервираме топли.подобни рецепти тук

Препоръчано по темата

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (2)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
29.12.2017 13:14
Намирисва ми, че ще си разменим с теб адресите. В един град, кулинарни интереси, идентична кухня, от мен мекичките от теб салатките. Обичам ги тези глезотийки! Важна е щипката любов и доброто настроение! Прегръдки!
1
0
Йорданка Ковачева
Убийствено апетитни изглеждат! Перфектните мекички! Браво, Съни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв