Шахматен чийзкейк

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Шахматен чийзкейк
Снимка: К.Георгиева
6 / 13с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Дайте шах и мат на диетата с този невероятен шахматен чийзкейк"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л. изравнени
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • За крема
  • масло - 1 пакет от 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • извара - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата яйцата се разбиват със захарта, добавя се млякото и олиото, а накрая пресятите брашно, какао и бакпулвер.

Пече се на 180 градуса с вентилатор за около 25 минути в правоъгълна тавичка с хартия с диаметър 22х30 см или друг близък размер. Когато изстине напълно се вади от тавичката и се реже на ленти от по-дългата страна.

За крема белтъците се разбиват на сняг с кристалната захар. Жълтъците се разбиват с маслото и пудрата захар. Към тях се прибавят брашното, ванилията и изварата. Накрая се добавят и белтъците като двете смеси се бъркат с шпатула.

Половината от лентите от блата се подреждат на дъното на тавичката, между тях се запълва с крем.

Отгоре върху крема се нареждат останалите ленти и пак се запълва с крем между тях.

Сладкишът пак се слага да се пече за 40 минути на 180 градуса с вентилатор.

Отгоре чийзкейкът може да се намаже с течен шоколад, за да се скрие шарката, или да се поръси с пудра захар.

Шахматният чийзкейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: