Лесна мусака с праз
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Лесна мусака с праз

Лесна мусака с праз

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3106764
Лесна мусака с праз
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Мъжй, който не обича мусака, е практически непревземаем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Подреждат се в тава да й покрият дъното. Двата стръка праз се нарязват на кръгчета с дебелина около 2 мм.

В тиган се наливат две супени лъжици от зехтина и когато загрее към него се добавя нарязаният праз.

С другата част от зехтина се поливат картофите и се объркват да се намазнят всичките.

Когато леко се запържи празът се добавя и каймата. Почти непрекъснато се разбърква, докато каймата също не се запържи и не стане на трохички.

След това се маха от котлона и се поръсва с черен пипер. Отново се разбърква.

Картофите се покриват със студена вода, но не и да и над тях. Колкото да ги скрие. След това сместа от кайма и праз се разпределя върху картофите.

Пече се на 200 градуса, докато не изври водата. След това яйцата се разбиват в дълбока купа. Към кофичката мляко се добавя содата и се разбърква. Щом млякото започне да се надига се излива в яйцата и всичко се разбърква. С тази смес се поливат картофите.

Пече се мусаката докато не се зачерви заливката. Сервира се заедно с цедено кисело мляко.

Лесната мусака с праз е готова.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: