Сирене по Врачански
Vratsa-Style Feta Cheese
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Сирене по Врачански

Сирене по Врачански

ФеяФея
Новак
326101
Сирене по Врачански1 / 3
15/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно и вкусно - само така можем да опишем тази рецепта за сирене по врачански в гювечета, която можете да приготвите за около 20 минути"

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г краве
  • домати - 2 броя
  • яйца - 4 броя
  • колбас - 200 г Петрохан или Сръбска наденица
  • чубрица
  • червен пипер - сладък
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - или зелен лук за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на 4 равни филии (по 100 г) и ги сложете на дъното на гювечетата. Нарежете наденицата на кръгчета и я разделете на 4 равни порции (за всяко гювече) върху сиренето.

Нарежете доматите на средно дебели филии и ги поставете върху наденицата. Подправете със щипка чубрица, черен и червен пипер. Захлупете гювечетата и ги поставете в предварително студена фурна на 200 градуса (отгоре и отдолу с вентилатор) или 220 градуса (без вентилатор). Гювечетата се слагат в студена фурна, защото ако се сложат в загрята ще се спукат!

Сиренето по Врачански се пече 15 минути. Извадете гювечетата и ги отхлупете, счупете по 1 (или повече по желание) яйце и ги върнете във фурната до изпичане на яйцето (по желание твърдо или рохко).

Сервирайте захлупено, като преди това сте нарязали свеж зелен лук или магданоз върху яйцето (за малко цвят). Посочените продукти са за 4 порции.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
519
45
31
22
10
Дай твоята оценка: