Баница със сирене и извара

GalinaGalina
Новак
7
19/10/2012
"Когато не искате да направите компромис с вкуса, но търсите нещо по-диетично - тази баница е точно за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 785
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една купа разбивам яйцата, след това едно по едно прибавям продуктите и бъркаме до еднородна смес.

След това с част от мазнината намазвам тавичката и редя корите заедно с плънката. С нож режа готовата баница, като внимавам за емайла на тавата и поръсвам с една чаша с остатъка в купата отгоре.

Слагам баницата със сирене и извара да се пече на 200 гр. около 25 мин. Изваждам я и поливам с малко вода, завивам с кърпа, за да е мека и пухкава.

Рейтинг

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Дани
Дани
05.12.2013 12:15
Майсторски представена рецепта, думи не ми стигат просто... Иначе самата рецепта си е за съвсем традиционна и хубава баница. А самото комбинирането на сирене с извара или с нещо друго е въпрос на вкус и предпочитание. Проблема тук е, че желанието да се публикува е надхвърлило възможностите това да се направи така, щото да е разбираемо за тези, които ще прочетат публикацията.
0
0
не се чете
не се чете
06.12.2013 18:04
Аз я правя от качествени продукти , половин кофичка кисело мляко ..
1
0
аз
аз
03.10.2013 09:18
а ако я направиш само със сирене и то не от 3,90 килото ще е просто чудна а и ако слагаш мазнина между корите фантастика
1
0
Ирена
Ирена
10.09.2013 23:39
Под 1/2 купа най-вероятна авторката е имала предвид 1/2 кофичка ;)
0
0