Усуканица с лук

15/10/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Вкусно като баница, меко като питка и много ароматно - що е то?"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 552
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта, малко хладко мляко и малко брашно. Покрийте кваста с кърпа и оставете на топло място, докато удвои обема си.

Сипете шупналата мая в кладенче по средата на пресятото брашно. Заедно с останалите продукти замесете меко и еластично тесто, като при нужда се добавя още малко брашно.

Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да втаса отново на топло.

Запържете скълцания лук в сгорещеното масло и накрая го посолете. Готовото тесто разстелете на тънка кора. Разпределете лука, поръсете с малко риган и поръсете с натрошеното сирене.

Завийте кората на руло и го усучете. Сложете го завито на кравай в намазнена форма за печене. Намажете го с разбито яйце и сложете усуканицата с лук да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Айнур
Айнур
16.10.2012 14:45
Тази рецепта много ми прилича на усуканицата с лук от вчерашния епизод на Юлисима по 24 Кичън.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв