Оризови крокети
Rice Croquettes

Оризови крокети

РадинаРадина
Новак
445175
Оризови крокети1 / 2
18/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Перфектната бира заслужава перфектното мезе, а всички ние заслужаваме вкусни оризови крокети"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. краве
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 малка глава, ситно нарязана
  • колбас - 150 г (по ваш избор), нарязан на ситно
  • галета - 100 г
  • кашкавал - 3 с.л. настърган или топено сирене (по ваш избор)
  • магданоз - (ситно нарязан)
  • сол
  • черен пипер - на вкус (може и други подправки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява 1:3 в подсолена вода. Изцежда се много добре. След като охлади се добавя 1 с.л. краве масло, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус и се омесва.

В 2 с.л. краве масло се запържва ситно нарязания лук и колбаса. След като се свали от огъня в сместа се добавя настъргания кашкавал/т.сирене, магданоз и черен пипер на вкус.

От оризовата смес се правят питки в средата, на които се слага по 1 лъжичка от плънката и след това питките се оформят на топки, като се внимава плънката да е равномерно покрита от ориза.

Така приготвените топки се се овалват в галета. Поставят се във фризер за 10-на минути, за да стегнат и след това се пържат в много и силно загряна мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: