gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ветрило от патладжани

Ветрило от патладжани

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k610k
Ветрило от патладжани1 / 6
18/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Вкусно и красиво ястие, със завладяващ аромат. Истински празник за сетивата!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя, средно големи
  • домати - 7 - 8 броя малки доматчета за консерва
  • сирене - около 300 г краве или моцарела
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • бял пипер
  • олио
  • чубрица - на око
  • босилек - сушен на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните без да отстранявате дръжките разрежете всеки на половина. Всяка половинка сложете със светлата част надолу върху дъска и нарежете на 4-5 ленти.

Така нарязаните на ветрило патладжани посолете обилно и оставете под наклон за 30 минути да се отцедят от горчивината. След това ги изплакнете и ги подсушете.

Сиренето и доматите нарежете на тънки парчета. Между лентите на патладжаните се слагат по парче сирене и кръгче домат. Така приготвените патладжани подредете върху намазнена тава.

Разпръснете необелените скилидки чесън, а ако са ви останали домати, нарежете ги ситно и ги разпределете в тавата. Поръсете отново с малко сол, бял пипер, чубрица и босилек.

Полейте със струйка зехтин и покрийте тавата с фолио. Надупчете на няколко места, за да излиза парата и сложете да се пече на 180-200 градуса загряна фурна за около 40 минути или до готовност на патладжаните. Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
44
31
20
10
Дай твоята оценка: