gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен боб на фурна

Печен боб на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
19/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
"Колко пъти в седмицата си хапвате боб? Предлагаме ви една неустоимо вкусна класическа рецепта типична за македонския край - не е и никак трудна за приготвяне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 6 часа във вода или за цяла нощ. След това излейте водата и го сложете с нова да се вари, докато омекне леко. Тогава долейте малко олио и подправките на вкус.

Отделно запържете нарязаните лук, морков и чушка. Щом омекнат, овкусете и тях с подправки и ги объркайте с доматеното пюре.

Сипете боба с водата му в дълбока тава и добавете запържените зеленчуци.

Сложете боба да се пече в умерено загряна фурна, докато водата изври почти изцяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 26
4 6
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка: