Най-сполучливата баница със сирене

04/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф877498188
"Как се измерва колко е сполучлива една баница - не с интернет лайкове, а с усмивките на гостите "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции15 парчета
Сготви+1 точки
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102 941
  • Преглеждания за месеца4495
  • Преглеждания за седмицата1429
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със смазката за корите, в затопленото мляко добавете захарта и маята, разбъркайте. Добавете разбитите с вилица яйца, олиото и пресятото брашно, разбъркайте с миксер до гладка и плътна палачинкова смес, оставете настрани.

За плънката смесете натрошеното сирене и разбитите с вилица яйца, разбъркайте внимателно.

Започнете с оформянето на баницата, вземете 1 лист от корите и намажете с помощта на четка със смазка, поставете втора кора отгоре и отново намазвате със сместа.

Поставете трета кора, намажете я със смес и поръсете с плънка, подвийте леко краищата, да не изтече плънката, и навийте на руло.

Намажете правоъгълна тава с олио и поставете рулото в нея, така процедирате с всичките кори. Намажете оформената баница със смазка отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна до златист цвят за около 35 минути.

Извадете тавата и леко с пръсти напръскайте баницата с вода, завийте с чиста кърпа да се задуши за 10 минути, нарежете на парчета и сервирайте топла.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар