gotvach.bg»Рецепти»Баница»Най-сполучливата баница със сирене

Най-сполучливата баница със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Най-сполучливата баница със сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 5
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Как се измерва колко е сполучлива една баница - не с интернет лайкове, а с усмивките на гостите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със смазката за корите, в затопленото мляко добавете захарта и маята, разбъркайте. Добавете разбитите с вилица яйца, олиото и пресятото брашно, разбъркайте с миксер до гладка и плътна палачинкова смес, оставете настрани.

За плънката смесете натрошеното сирене и разбитите с вилица яйца, разбъркайте внимателно.

Започнете с оформянето на баницата със сирене, като вземете 1 лист от корите и намажете с помощта на четка със смазка, поставете втора кора отгоре и отново намазвате със сместа.

Поставете трета кора, намажете я със смес и поръсете с плънка, подвийте леко краищата, да не изтече плънката, и навийте на руло.

Намажете правоъгълна тава с олио и поставете рулото в нея, така процедирате с всичките кори. Намажете оформената баница със смазка отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна до златист цвят за около 35 минути.

Извадете тавата и леко с пръсти напръскайте баницата с вода, завийте с чиста кърпа да се задуши за 10 минути, нарежете на парчета и сервирайте топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
40
31
20
10
Дай твоята оценка: