Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с шоколад и грис

Баклава с шоколад и грис

АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
582141282131
Баклава с шоколад и грис4 / 4
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"А вие си мислехте да минете на диета, ами - успех"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г фини точени
  • краве масло - 100 г
  • газирана вода - 50 мл
  • орехи - 200 г
  • млечен шоколад - 100 г
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • грис - 1 и 1/2 с.л.
  • за сиропа
  • маргарин - 60 г
  • захар - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се газираната вода с разтопеното масло и се оставя настрана.

Настъргва се шоколадът. В купа се смесват смлените на едро орехи, настърганите шоколад и лимонова кора, захарта и гриса.

Разбъркваме всичко това. Развиваме кората и намазваме с маслото. Поръсва се с част от сместа и се навива на руло. Поставя се в тавата. Така правим и останалите кори.

Отгоре заливаме баклавата с разтопения маргарин и печем 20-30 минути.

Сиропа си го правим по следния начин. В подходящ съд се разтопяват 100 г захар с 100 мл вода, завира и се държи така 10 минути. Добавя се ванилията и се премахва от огъня.

Когато се охлади баклавата, я заливаме с горещия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Много вкусна баклава се получи.
21.05.2020 18:20