Свински стек Ню Йорк
Svinjski stek Njujork

Свински стек Ню Йорк

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3352k3
Свински стек Ню Йорк
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Прословутият стек Ню Йорк няма нужда от представяне - само от червено вино и изяждане"

Необходими Продукти

  • свински стек - по 330 - 350 г всеки с дебелина около 3 см
  • лимонов сок - пресен
  • слънчогледово олио - или рапично масло
  • черен пипер - едро смлян
  • сол - едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Помолете месаря да ви ги отреже от изпъстрена рибица. Ако няма, може и свински врат. Стековете се намазват с лимонов сок, като се втрива пипер.

Престояват в запечатани пликчета 24 ч.

Барбекюто се загрява на 250 градуса.

В стековете се притиска едра сол и се намазват с масло.

Пекат се по 1 мин. от двете страни при затворен капак на барбекюто.

Нормално е да се получи пламък.

Много крехки и вкусни свински пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: