Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Гювечета»Телешка глава, език и шкембе в гювечета

Телешка глава, език и шкембе в гювечета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Телешка глава, език и шкембе в гювечета
Снимка: Зори
2 / 3
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Най-хубавото нещо, което може да кажете на любим човек е Искаш ли да ти приготвя телешка глава, език и шкембе в гювечета"

Необходими Продукти

  • телешка глава - 1 бр.
  • телешко шкембе - 1 бр.
  • телешки език - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - няколко щипки
  • джоджен - изсушен
  • масло - 50 г
  • дафинов лист - 3 листа
  • бахар - няколко зърна
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте хубаво телешката глава, езика и шкембето. Сварете ги заедно в тенджера (най-добре под налягане) с няколко зърна бахар и дафиновите листа.

Веднага щом станат готови, обелете езика, обезкостете главата и нарежете езика и шкембето на парчета.

Разпределете ги в намазаните с малко масло гювечетета, поръсете със сол, прясно смлян черен пипер, джоджен, червен и лют пипер.

Сложете във всяко гювече и по половин скилидка ситно накълцан чесън. Добавете също и по няколко супени лъжици от бульона.

Сложете гювечетата в тавичка в студената фурна и печете около 60 минути, щом фурната загрее хубаво (180-200 градуса) до готовност.

Сервирайте гювечетата горещи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
САМО САШО ГЕРЧЕВ (ЛЕВАКА)ОТ ПЛОВДИВ ПРИГОТВЯШЕ ТЕЗИ СУБ ПРОДУКТИ НА ОСТРОВА НА ВТОРИЯ РЕСТОРАНТ
28.11.2021 12:35